Самбистът и участник в свободните боеве Румен Димитров-Близнака и треньорът по бокс Иван Киселаров коментираха разстрела на Димитър Стоянов-Лудия снощи. Двамата го определиха като истински човек, който милее за спорта.

Близнака няма представа каква би могла да се причината за ликвидирането на Лудия. "Не мога да дам прогноза за разстрела му", коментира пред bTV Димитров.

Убийството на заместник- шефа на федерацията по „Шу-Ту” от снощи е поредната показна екзекуция в рамките на седмица. До момента всички убийства са загадка за криминалистите, които не могат да се похвалят със задържани. В същото време обаче полицията неутрализира група, за която се смята, че се е занимавала с убийства.

Снимка: Facebook

Румен Димитров определи убития като супер дисциплиниран, коректен, точен и истински човек. "Това е страхотен шок за всички, той помагаше за спорта с каквото може", заяви Близнака.

Димитров уточни, че познава Лудия от 2005 г. като един от първите MMA-бойци, който е организирал и състезания по свободни боеве. Двамата се срещат ни ринга две години след запознанството си.

Иван Киселаров, който е треньор по бокс в една от залите, посещавани от Стоянов, също го определи като много добър човек.

„Прякорът Лудия му излиза още навремето, защото имаше смелостта да се изправи срещу всеки един съперник”, заяви Киселаров и добави, че Стоянов е бил републикански шампион по бокс за мъже и е играл с Кубрат Пулев.

По думите на треньора Стоянов никога не е парадирал с материално положение, а се е държал скромно и се е стремял да помага на младите спортисти.

"Под едрата му фигура се криеше добър човек и грижовен баща. Мисля, че няма спортист, който да каже лоша дума за него", добави Киселаров.