Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов се е самоубил, научи bTV от свои източници в следобедните часове на днешния ден.

Първоначалната информация е, че той се е застрелял с малокалибрено оръжие със заглушител в главата. Бил е намерен днес следобед от патрул на Военна полиция във вила в с.Луково на по-малко от 500 метра от тази, в която е живеел преди.

На импровизиран брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов посочи, че открият труп "по описание и по дрехи" дава основания да се предположи, че е на Ангелов, но това категорично ще бъде потвърдено само след излизането на резултатите от поръчаните експертизи.

Все още не е ясно кога е настъпила смъртта и дали мъжът днес се е върнал в постройката, или през цялото време е бил в нея. Маринов посочи, че става дума за изоставена къща с избити врати и прозорци, която не е била проверявана по-рано.

Продължава и изясняването на мотивите за престъплението. Още се изяснява къде се е укривал през последните години след влизането в сила на последната си присъда - знае се, че е бил строител и служител в автосервиз.

На 2 януари в дома им в Нови Искър бяха открити телата на петима души - баща и син, момиче и момче и възрастна жена. Всички те бяха с множество огнестрелни рани.

Първоначално се издирваше жената, с която по-възрастният Неделчо Юнаков е живеел на семейни начала - Кети Кюхова. Тялото й беше открито на следващия ден, а постепенно от прокуратурата, а и от намерени на място от репортери веществени доказателства стана ясно, че Юнаков е имал фирми, свързани с ДДС измами, а Кюхова е имала в миналото връзка с осъждания за множество тежки престъпления Ангелов.

Пред bTV близък до издирвания коментира, че престъпникът все още е бил много влюбен в жената.

Държавното обвинение оповести, че ДНК експертиза доказва вината именно на известния като Горския човек мъж и започна издирване. Той успя да избяга от полицията малко преди да бъде щурмувана вилата в с. Луково, която той обитавал.

Според запознати със случая, Ангелов изчезнал само час преди пристигането на полицията.

В издирването се включиха полицаи, командоси, военни и всевъзможна техника, но Росен Ангелов в крайна сметка не бе открит жив.

Това допълнително ще засили съмненията у някои наблюдатели, че хаотичната на пръв поглед оперативна работа след най-тежкото подобно престъпление в последните поне 15 години не е случайна и никога няма да разберем цялата истина.