Горският човек, от 8 години без адрес, без документи и месторабота, с три присъди – това е хитрият Росен Ангелов, обвинен от прокуратурата в шесторното убийство в Нови Искър при опасен рецидив.

56-годишният мъж се е укрил преди произнасянето на последната му присъда. В момента е разследван и за блудство.

Мащабната операция по издирването му продължава – Росен Ангелов е хитър, въоръжен и опасен. В акцията в Искърското дефиле се включиха военни бронирани машини, както и баретите.

По-рано през деня в близкото до Луково село Владо Тричков във водите на река Искър беше открито тяло на мъж, за което се предполагаше, че е на Росен Ангелов. След оглед на властите се оказа, че не е той.

ДНК експертиза категорично потвърждава, че именно Росен Ангелов е убиецът.

Разследването е установило, че издирваният и една от жертвите – Кети Кюхова са били в интимна връзка шест месеца преди убийствата и той е познавал нейното ежедневие.

На 31 декември около 19 ч. Ангелов намира Кюхова в местността, където тя разхожда кучето си. Убива я с три изстрела в гърба. Заради дългото ѝ отсъствие Неделчо, друга от жертвите, търси помощ по телефона от сина си и Георги се прибира у дома, а убиецът сменя дрехите си и отива в къщата на семейството.

Снимка: btvnovinite.bg

Първи са убити Неделчо, Георги, както и майката на Кети Кюхова. Нанси и приятелят ѝ Боби се качват на втория етаж на къщата, където се опитват да се скрият, но не успяват.

В последните години той се е прехранвал с помощта на Кети Кюхова и не е напускал страната.

Снимка: bTV

Екип на bTV беше допуснат в къщата в с. Луково, където в последните дни е живял Росен Ангелов. Именно там са открити част от гилзите, които той е събрал от местопрестъплението.

Къщата се намира в труднодостъпна местност във вилната зона на Луково. Когато пристигат полицаите, помещенията ѝ са били затоплени, имало е включен компютър, приготвена храна и негови снимки.

На двора във вилата Росен Ангелов е тренирал стрелба. Направил е и импровизирана фитнес площадка.

Снимка: bTV

Местните твърдят, че не го познават и не са разговаряли никога с него. Появявал се е там от време на време през последните 10 години. Имало слухове, че води в къщата малки момичета.

Близки на Росен Ангелов го описват като „тиха вода”.

По обед всички пътища в Искърското дефиле бяха под полицейска блокада. Жандармерията охраняваше и гарите. Всички влакове бяха проверявани, а достъпът до вилата на Росен Ангелов беше категорично забранен.

Издирването му продължава. От МВР молят за помощ и гарантират анонимността на всеки, който подаде сигнал.