Окръжна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем по бързо производство 21-годишен мъж от града за грабеж, извършен с употребата на сила и заплашване. Той има „на сметката си” 12 по-ранни присъди, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

11 от тях са от преди пълнолетието на младежа. Само преди месеци е излежал една година в затвора.

Вчера към 18:00 часа, Венелин Т. влязъл в хранителен магазин на ул. „Възраждане“ в гр. Смолян и насочил към продавачката газов пистолет. Блъснал пострадалата, взел 200 лева от оборота на магазина. Банкнотите се съхранявали в специален шкаф-каса. Младият мъж избягал.

Задържан е към 19:00 часа същата вечер от полицията. По разпореждане на Окръжна прокуратура-Смолян веднага е образувано и започнато бързо производство. Извършен е разпит на пострадалото лице, иззети са записи от видеокамери, като освен това извършителят е предал газовия пистолет и част от откраднатото.

"За това момче мога да кажа, че явно е гледало много филми, сценарият, такъв какъвто се установява, по делото е взаимстван от филм с подобен сюжети тематика. Влязъл е с шапка, тип маска, но не я е ползвал като маска по време на грабежа", каза окръжният прокурор Тодор Деянов.

Работата по случая продължава.