Полицията в Бургас разби престъпна група от ММА бойци, специализирала се в производството и силово разпространение на наркотици. Задържани са седмина души, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

Групата действала от октомври 2016 г.

Според обвинението неин организатор е Филип Чорин. И той, и съмишлениците му са криминално проявени, някои – и осъждани. Има информация, че са действали с побои, за да продават дрогата.

Бандата използвала опита на американската наркогрупа Ем Ес 13.

Арестуваните сами са произвеждали наркотиците, основно марихуана. Оранжерията била в апартамент в жилищен блок, добре прикрита с отделна врата и направена много професионално.

Снимка: МВР

„Има датчици за влага, датчици за светлина, за мерене на въздух, за почва“, каза главният секретар на МВР Младен Маринов. Той посочи, че става въпрос за изключително добре структурирана и организирана група, която е и печелила добре.

Снимка: МВР

На друго място имало и лаборатория.

„В един участник намерихме схемата, по която той е направил и организирал своята лаборатория. Не препоръчвам обаче тази схема да бъде използвана от други лица в град Бургас или други региони от страната“, каза Сарафов.

Държавата няма да допусне ескалация на напрежението и враждуване за територия, увери той.

Снимка: МВР

Шестима от задържаните са в ареста с решение на съда, а един е пуснат с мярка „парична гаранция“, защото съдействал на разследващите.

Очаква се мерките за неотклонение да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран съд.

Вижте повече във видеото: