Мъж с психично заболяване беше арестуван, след като се барикадира в къщата си в Горна Баня, предаде репортер на bTV. Около 18:30 часа тази вечер той имал свада със съседи, стрелял с въздушен пистолет, при което ранил леко един от тях, изгонил баща си от къщата и се заключил.

36-годишният Лъчезар Найденов е стрелял с въздушен пистолет със сачми по свой съсед. Мъжът е леко ранен в бузата и няма опасност за живота му.

Полицията отцепи района, дойде и спецотрядът "Кобра" на СДВР. След 4-часова обсада мъжът беше заловен.

Шефът на СДВР Младен Маринов каза, че мъжът се е качил на покрива на къщата си, размахвал е меч и въздушен пистолет и е буйствал при ареста си.

Няма пострадали полицаи, психично болният също не е бил ранен при залавянето си.

По думите на Маринов законовата процедура предвижда мъжът да бъде настанен временно в болница, след което обаче отново ще е на свобода.

Лъчезар Найденов преди около 2 години отново държа на крак органите на реда в продължение на цяла нощ, след като откри огън с въздушен пистолет от покрива на дома си.

Тогава стана ясно, че мъжът от повече от 15 години е шизофреник, но от 2010 г. е спрял да посещава задължителните периодични прегледи и междувременно болестта му се е изострила.

Случаят тогава повдигна много въпроси – за липсата на механизъм за следене на психично болните у нас и за улеснения достъп до оръжие.

Парадоксалното е, че мъжът отново е успял да се сдобие с въздушна пушка.

Съседи разказаха, че Лъчезар живее с баща си и по принцип не бил агресивен.

Шефът на СДВР Младен Маринов коментира, че този път акцията е приключила успешно, за разлика от предишния, когато Лъчезар Найденов скочи от покрива и се нарани.