Тежко престъпление разтърси Разград. 45-годишен психично болен мъж е нападнал и убил по жесток начин друг пациент на местната болница. Инцидентът е станал преди 3.00 часа тази нощ в психиатричното отделение.

Настаненият за лечение Туран Сюлейман е убил по особено мъчителен начин лежащо болен. Убиецът успял да избяга, но по-късно бил заловен от полицията.

Още този следобед беше готова съдебно-медицинската експертиза потвърдиха за bTV от Окръжната прокуратура.

Оттам обясниха още, че са разпитани седем свидетели, извършен е оглед и е назначена експертиза на извършителя. Ако бъде установено, че е вменяем, държавното обвинение ще поиска задържането му под стража, в другия случай, ще бъде настанен за 30 дни в психиатрична клиника за изследване.

Убийството е станало в една от малкото стаи без видеонаблюдение в отделението. Нощното дежурство било спокойно и нищо не подсказвало, че ще се стигне до страшния инцидент.

„В три часа започва да се чука на вратата, защото знаете, че се заключва все пак, отваря сестрата и е заявено, че болният Туран е убил съседа по легло, тъй като в него са се вселил един лекар и някакъв мъж. Знаете хора, които минават в такава фаза на шизофрения, те не владеят себе си”, обясни д-р Гечо Жеков, директор на МБАЛ-Разград.

Туран убил 58-годишния мъж по особено жесток начин, прегризвайки със зъби сънната му артерия. Още при задържането си той признал за извършеното тежко престъпление, той обаче не разказа пред медиите какво точно се е случило в болничната стая.

Близките на жертвата са в шок от жестокото убийство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!