Академията на МВР е образувала дисциплинарна проверка срещу трима свои курсанти, които стреляли във въздуха снощи.

Към 3:00 ч. снощи е подаден сигнал за нарушаване на тишината в района на бул. „Цариградско шосе”, където се чули няколко изстрела. Малко след това служители на СДВР спрели автомобил за проверка в района на бул. „Тодор Александров” и „Димитър Петков”.

Те установили, че в колата пътували трима курсанти в Академията на МВР, видимо употребили алкохол. По първоначални данни двама от тях стреляли във въздуха. Шофирал е техен познат, който не е употребил алкохол.

Курсантите били отведени в Трето районно управление на полицията, където са им снети обяснения.

„Поискала съм оставката на ректора на Академията на МВР  Бойка Чернева, заради неправомерно поведение”, заяви Румяна Бъчварова на блиц контрола в Народното събрание.

Министърът на вътрешните работи добави, че са заловени двама-трима курсанти след употреба на алкохол”, но не поясни за какво става въпрос. 

По думите на Бъчварова ако не е поискала оставката на Чернева вчера, то днес е щяла да я поиска за този случай. Тя допълни, че не оценява добре начина на работа на академията, както и общото неудовлетворение от качеството на обучението.

„Имало е и случай, при който ректорът си позволи през главата ми да предприеме действия, които не са приемливи”, допълни Румяна Бъчварова.