Продължава издирването на изчезналия хлебопроизводител от Плевен Йоско Исаев. Той е в неизвестност от три седмици. Липсва и неговият съдружник - 48-годишният Роберт Трейн.

Полицията се въздържа от коментари. Според техни близки има три версии - отвличане, война между хлебопроизводители или отмъщение от един изобличен преди години магистрат.

50-годишният Йоско, по-известен като Хлебаря, напуска дома си на 10 септември сутринта, за да се срещне с бизнеспартньори в София. Следите му се губят след срещата.

„Напълно нормално звучеше, не звучеше притеснен, да кажеш уплашен. Категорична съм, досега не са ни се обадили да искат откуп", каза дъщерята на Йоско Виктория Исаева.

И до днес мъжът е в неизвестност, а близките му са объркани.

„ Не дължи пари на трети лица, защото и това го чух. Той не е такъв, който ще вземе даден заем и после няма да го върне. Единственото, което нали дължи, той дължи към банките и там напълно нормално текат плащанията. Не мога да кажа, защото чух някъде за изискуем кредит и т.н - не, това не е така", каза още Виктория.

Пред bTV адвокатът на Исаев потвърди, че една от версиите, по които разследващите работят е отвличане.

Името на изчезналия нашумя в края на 2009 г., когато разобличи прокурор от Плевен и свой бивш съдружник, а съдът ги осъди за корупционни практики.