Инсценировка на грабеж във варненска бензиностанция, разкри полицията там. Според органите на реда тя била извършена от две приятелки. Сигналът за престъплението е бил подаден от 32-годишната управителка на бензиностанцията в южната промишлена зона на града. Тя разказала, че неизвестен е откраднал оборота, цигари и ваучери за телефон.

При пристигането на полицаите продавачката разказала, че в помещението влязъл непознат мъж с червена шапка и гащиризон. Той поставил нож на гърлото й и поискал тя да заключи и да му даде оборота. След това я блъснал върху стелаж с цигари и провел разговор по телефона си, като съобщил на някого, че е готов и заминал.

Според ревизия на управителите изчезналите оборотни пари са в размер на 975 лева, задигнатите кутии с цигари - на стойност 966 лева, а ваучерите - за 44 лева.

Разследването обаче показало, че случаят е инсцениран от продавачката и нейна приятелка от монтанското село Комощица. Двете са задържани за 24 часа. Изчезналите вещи са намерени. Материалите по случая са дадени на прокурор.