Зверски пребиха журналиста Стоян Тончев от Поморие, който стана известен на последните местни избори с предизборен плакат, на който убива октопод.

Мъжът е нападнат късно снощи в една от централните улици на път за дома му. Откаран е в отделението по Неврохирургия на бургаската болница с няколко счупвания на черепа и челюстта.

Кандидатът за общински съветник от партията на „Зелените“ смята, че нападението над него е поръчково, с цел да спре да пише изобличаващи местната власт статии.

„В началото двама, но после май имаше и още. Аз не мога да кажа, защото бях съборен и много лошо ударен в главата. През цялото време бях замаян. Питах защо, какво искат? Ти няма ли да спреш да пишеш...значи това са хора, на които им е поръчано това нещо", разказа пострадалият Стоян Тончев.

„Питах защо, какво искат? Ти няма ли да спреш да пишеш. Значитова са хора, на които им е поръчано това нещо“, разказа Тончев. Твърди, че са го удряли с бокс и бухалка.

- С какво те удряха?
- Имаше бокс, имаше нож, имаше и бухалка - палка.

- Започнаха да те бият и ти успя да се отскубнеш?
- Да, защото и аз също отвърнах и аз ги съборих, и избягах. Излязоха и други от улицата. И през цялото време виках: "Убийци!".

Тончев е настанен в Неврохирургията на бургаската болница с няколко счупвания на черепа и челюстта.

Журналистът е с множество лицеви травми, с фрактура на носа, на основата на черепа, на скулните кости и са го блъскали основно в главата, обясни д-р Николай Недев.

Предстоят му поредица от операции. За нападението вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира:

„Възмущавам се, трябва да ви уверя, че много бързо ще реагираме. Видях го на път. Не трябва да го допускаме. Но непрекъснатите атаки към МВР, която е много важна институция в държавата, непрекъснатите кампании, които непрекъснато трябва да се опровергават, очевидни неиститни, изпраща послание към гражданите, че те наистина не са защитени и могат да се саморазправят".

Това не е първото нападение в семейството на Стоян Тончев. В събота беше пребит неговия чичо Чанко Стайков в градски автобус в Бургас заради забележка към момиче да свали калните си ботуши от седалката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!