Полицията в Стара Загора все още издирва шофьора, който удари вчера сутринта две жени на пешеходна пътека близо до автогарата и избяга. Едната жена почина.

Жертвите са сестрите Недка и Пенка, които са отивали на работа в района. 65-годишната Недка е почнала на място, а 60-годишната Пенка е в болница с множество наранявания и счупвания, но в стабилно състояние.

Полицията разпитва свидетели, за да установи самоличността на шофьора.

В района, в който е станал инцидента, има камери, но те са стари и по техните записи трудно може да се установи кой е той. От местния КАТ обаче са категорични, че ще го намерят и задържат.

Пенка споделя, че двете със сестра ѝ са ударени от таксиметрова кола. Работи се по всички версии, обяви пред bTV Делян Славов от КАТ в Стара Загора, но отказа повече подробности.

Преди година и половина – на 2 юни 2014 г., в Стара Загора в пешеходна зона беше ударен 4-годишният Паоло, който почина на място. Нищо не се промени от тогава, твърди майката на момченцето Красимира Иванова. Все още се очаква и окончателната присъда за мъжа, прегазил Паоло – Георги Сапунджиев.