Двама младежи са „мистериозните” автокрадците, които от два месеца разбиват, крадат и оставят коли на трупчета в Казанлък.

От полицията в града информираха, че в домовете им са били задържани двама млади мъже - на 17 и на 25 години от село Горно Черковище. При претърсването на жилищата им в тях са намерени и иззети множество вещи от моторни превозни средства, които са предмет на престъпления.

Екипите на МВР са установили и местата (пунктове за черни цветни метали), където са предадени друга част от откраднатите авточасти. Доказано е, че двете лица са извършили над 20 кражби.

Продължава работата по документиране на цялостната им престъпна дейност. Предстои внасяне на предложение до Районна прокуратура в гр. Казанлък за вземане на мярка задържане под стража.

Една от последните кражби на младежите е от 2 декември, когато кола, паркирана зад читалище "Искра" в Казанлък, осъмна на трупчета. Крадците бяха задигнали и четирите гуми, заедно с джантите. По-рано, на 19 октомври, градът се събуди със седем разбити автомобила само за нощ. По-късно беше задържан и друг 25-годишен мъж заради някои от посегателствата над превозните средства.