Оборудвана наркоплантация откри полицията в смолянското село Полковник Серафимово. Около 70 растения канабис са иззети при претърсване в дома на 32-годишния Милко М.

При полицейската операция е намерена марихуана и в къщите на две семейства британци, живеещи в родопското село. От полицията не изключват версията, че отглежданата в къщата дрога е предназначена за пласиране на английския фестивал, който се провежда ежегодно през юни в околностите на Полковник Серафимово.

В домовете на две семейства англичани полицаите открили общо 80 грама канабис. Британците са свързани с организирания ежегоден фест Meadows In The Mountains Festival.

Наркотичните растения на Милко М. пък са отглеждани в в къщата на дядо му в Полковник Серафимово. Внукът пристигнал преди две години в селото и се нанесъл сам в наследствената къща, като през този период не показвал, че се занимава с друга работа. Канабисът бил засаден в кофи и саксии, разположени в стаите в жилището. При претърсването са открити и близо 10 грама марихуана, готова за употреба.

В селото няма полицейски служител, обясниха от кметството. Районът се обслужва от съседен полицейски участък, а инспектор пристига обикновено при повикване или в случай на проблем. Според кмета Христо Мусорлиев е нужно и в по-малките села да се осигури периодично полицейско присъствие по график, за да се следи за криминогенната обстановка.

Работата по случаите продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Смолян. Същия ден в маданското село Равнища полицията е  открила в 26-годишен мъж от Смолян плик с канабис - 5,19 грама. Той е задържан в районното управление в Мадан.

От началото на годината регистрираните престъпления по линия на наркотичните вещества са повече от 30, по-голямата част от тях са на територията на областния град, съобщи говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова.