Имигрант бе убит в центъра на София минути преди 13:00 часа, потвърдиха за bTV от пресцентъра на МВР. На метри от мястото други двама чужденци бяха нападнати и ранени.

Първият кървав инцидент е станал на ъгъла на улиците "Княз Борис" и "Цар Симеон". На мястото има десетки имигранти и засилено полицейско присъствие. Има и линейка.

Името на убития сириец е Ширван Абдул Селям Рашид, той е на 22 години. Другите двама са братя и също са ранени. Единият от тях е на 26 години и е в по-тежко състояние, в момента е в болница, където лекарите го оперират, за да спасят живота му.

Малко по-късно на място са изпратени екипи на Трето Районно управление, както и на сектор "Убийства" в Столичната дирекция на вътрешните работи. На мястото на инцидента са пристигнали и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както главният секретар на МВР Георги Костов. И двамата са отказали изявления.

Източници от МВР обясниха, че за момента няма данни тримата участници в боя да са прекарвали бежанци срещу заплащане и най-вероятно убийството е извършено след битов скандал. Живеещи наблизо обаче са категорични, че и тримата участници в инцидента се занимават с каналджийство.

По първоначална информация и тримата участници в сбиването имат български лични документи. Те са дошли в Българи преди години.

Снимка: БГНЕС

Свидетели разказаха пред БГНЕС, че жертвата е била преследвана от двама души, които са го наръгали. Мъжът е починал на място.

Минути, след като той бе смъртоностно намушкан, на броени метри стана друг инцидент - до Централната софийска синагога бяха ранени двама мъже. От МВР посочиха, че пострадалите са откарани в болница, чужденци са и не е ясно дали са свързани по някакъв начин с убийството.

Работещи и живеещи в района разказаха, че ежедневно в района са свидетели на скандали между чужди граждани от арабски произход.

Точно в този периметър има много трафиканти на хора, твърдят жителите на квартала.