Баща и син пребиха лекарка и охранител в отделението на болницата в Пазарджик, а медиците там излязоха на спонтанен протест. Това е пореден случай на агресия срещу медицински специалисти – въпреки законовите промени, които би трябвало да ги защитават.

Вчера по обед пред спешното в Пазарджик няколко души водят свой близък, пострадал при катастрофа. „Опитах се да го сваля от носилката, агресивен близък започна да псува, да бъде арогантен, при повикването на полиция получих удара след това”, разказва д-р Гергана Анчева, лекар с 30-годишен стаж.

Намесва се охранител. И той е нападнат. А лекарката е настанена  в неврохирургията с комоцио. Тя и преди е ставала свидетел на агресия, но за първи път й посягат.

Чичото на задържания младеж, който също присъствал в болницата твърди, че лекарите ги провокирали: „Тя напсува племенника ми директно и той се афектира. Баща му го хвана,той не е нападал. Стана боричкане, не такова, каквото се опитват да го изкарат от болницата, няма удари”.

Случаят изкара персонала на болницата на протест. „Извинявайте, но лекарите не са боксови круши, не са алчни и злобари, които искат да оберат парите на хората. Ние сме тук да помагаме, да спасяваме човешки животи”, заяви д-р Пламен Еленин.

Нападателят е задържан за 72 часа. Пострадалата лекарка заяви, че ще го съди. Чуди се дали да остане в професията.

Прокуратурата ще иска постоянен арест за агресора. По информация на bTV той иска да стане полицай и вече е издържал някои от изпитите.