Пламен Дишков, известен като Кела, остава в затвора, реши Бургаският окръжен съд. Свързваният със силовата групировка СИК бизнесмен, поиска да излезе на свобода няколко месеца след екстрадицията му от Португалия. Мотивът му - без основания обвинен като поръчител на убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стамов, известен като Мастара, застрелян през 2002 г.

Пламен Дишков не дойде в Бургаската съдебна палата. Пред bTV заяви, че съдебната система е корумпирана и неефективна, затова не признава решенията на магистратите.

Откакто е екстрадиран от Португалия заради 20-годишна присъда за поръчителство на убийство, той крие лицето си. Не е сменил самоличността си, няма пластични операции, твърди, че ще търси справедливост в Страсбург. По думите на адвокат Пенка Матафчиева Дишков ще съди държавата защото няма доказателства срещу него и не се е укривал.

От седем месеца Пламен Дишков е в бургаския затвор и чака процесът срещу него да започне отначало. Върховният касационен съд върна делото му за ново разглеждане, защото той е получил присъдата си задочно. Твърди, че не е знаел за наказанието и не се е укривал от правосъдието. Съдията обаче реши да го остави в затвора и се мотивира с това, че съществува опасност той да се укрие.

Пламен Дишков е издирван с червената бюлетина на Интерпол, а през 2011 г. е арестуван в Португалия и екстрадиран у нас. Окончателно решение за свободата му ще вземе Апелативният съд в Бургас на 1 август.