За трети път обирджии пробваха да задигнат машина за пари, този път от столичния квартал Бъкстон. Малко преди три сутринта апашите нахлуват в офис, чупят стъклото и завързват банкомата с метално въже.

Изтръгнали машината и я качили в откраднат микробус, но се включила алармата и дежурните пристигнали за минути. На мястото на инцидента те заварили престъпниците, които блъснали колата им и тръгнали да бягат.

Само пред bTV двамата охранители разказаха за нощната гонка с бандитите, но пожелаха да останат анонимни.

„Аз карах. Просто изведнъж, неочаквано ме запуши ме един джип, който е без светлини. Той направо тръгна през нас, премаза ни, изтласка ни и тръгна да бяга. Ние сме с щети по колата сериозни и оттам нататък си беше гонитба до булевард „България”, ние там вече не можехме да продължаваме да ги гоним”, разказа единият охранител.

"Автомобилът на заподозрените ни блъсна и започна гоненица. Но късмет е, че не извадиха оръжие да стрелят по нас", обясни другият.

Бандитите вероятно са наблюдавали офиса, тъй като машината е била заредена преди ден, твърдят хора от квартала. Полицията издирва крадците. Само в столицата това е трети пореден опит да се открадне цял банкомат.

Преди няколко месеца неизвестни се опитаха да отмъкнат без успех устройства от Банишора и Трета градска болница.