35-годишен перничанин си устрои гонка с полицията през изминалата нощ. Мъжът обиждал и заплашвал служители на реда, ударил единия, блъснал патрулка, избягал за малко с автомобил, а накрая бил спрян с два стоп патрона, съобщиха от МВР.

Всичко започнало с меле между две групи около 2.30 часа пред дискотека в центъра на Перник. Пристигналите полицаи установили двама от най-изявените участници в него 35-годишният И.Г. и 25-годишния Б.В. По-младият бил закаран в болницата в Перник за преглед.

Като видял униформените обаче, И.Г. започнал да ги обижда и заплашва. Във видимо нетрезво състояние той се качил на лек автомобил и потеглил. Полицейският автопатрул го застигнал на спирка "Шахтьор" в Перник. Там полицаите го спрели и тръгнали към колата му. Мъжът също слязъл, ударил единия от служителите на реда, качил се на колата си и при потегляне умишлено се блъснал в служебния автомобил.

След няколко предупреждения служителите на реда произвели два изстрела със стоп патрони, които попаднали в гумата и стъклото на бягащия автомобил. На ул. "Самоков" 35-годишният мъж бил спрян.

Пробата с дрегер отчела 1,55 промила алкохол в кръвта на мъжа. Той и 25-годишният Б.В. са задържани за 24 часа. Двамата са криминално проявени - И.Г. е познат с кражби и шофиране на автомобил след употреба на алкохол, а Б.В. с държане на взривоопасни материали без разрешително.