Пакистанец от Лондон изгоря с повече от 3 000 паунда заради любовта си по българско момиче от Карнобат. Платил ги, за да се оженят срещу няколко снимки. Тя обаче не заминала, а парите потънали.

25-годишният Мохамед Рамиз е пакистанец от Лондон. Влюбва се в българско момиче в сайт за запознаства. Тя му обещава да отиде при него, за да се оженят, ако й изпрати билет.

„Имах чувства към нея и още имам, но не знам дали тя е имала. Тя казваше „Целувам те, обичам те”. Станаха вече над 3 000 паунда, които съм изхарчил за нея. Това беше лъжа! Аз наистина я обичах и начинът, по който тя постъпи, ме разби”, оплака се Мохамед Рамиз, който работи като охрана в болница в Лондон.

Всъщност момичето изпраща снимки и лични данни на Мохамед. От тях в системата на ГРАО съвпадение има само за имената. Те водят екип на bTV в карнобатско училище при 15- годишна ученичка, която ще наричаме фиктивно Дулсинея.

„Аз не го познавам, дори не познавам такъв”, казва момичето и твърди, че не е изпращала снимките си на никого, а той сам ги е намерил.

Новината, че някой е изпратил на девойката 3000 евро, развесели цялата улица „Арда” в Карнобат и най-вече бабата на момичето. „Сигурно някой от нейно име е направил такова нещо. Той се обади и каза „Обадете се и кажете, че я обичам”. Същата е, тя учи английски”, казва бабата на момичето.

Експерт-детектив обяви случая за чиста измама. „Това върлува вече 10 години - само такива измами съм срещала срещу обещание за брак. Повечето измамени са от арабския свят. Зарибяват ги с голота - имаше сайт, който разбихме - дамите се разхождаха по бански”, обясни Александра Караманска, която работи в частна детективска агенция.

Само три имена са необходими, за да получи човек бърз паричен превод от чужбина. Което най-вероятно означава, че някой е подменил имената на нашата Дулсинея.