Главният прокурор няма основание да смята, че „професията похитител” се завръща. Освен това той няма данни в страната да действа нова група от типа на „Наглите”. Сотир Цацаров сподели тези си мисли пред журналисти в четвъртък – два дни след като дъщерята на Евелин Банев – Брендо бе отвлечена пред дома й.

Главният прокурор каза, че разследването на отвличането на Лара Банева се концентрира основно върху съдбата й. "Не ме интересува чие дете е отвлечено, отвлечено е дете по най-бруталния начин", каза Цацаров и призова да не се спекулира с различните версии по случая.

Неговото мнение няма допирна точка с това на вътрешния министър в оставка Цветанов, който вчера на въпрос да bTV за отвлеченото дете предпочете да обяснява кой е бащата.

Цацаров намекна, че отвличането на детето по всяка вероятност е свързано с делото в Италия срещу Брендо. Обясни, че утре е първото заседание в Милано и има още 4 до края на април.

Цацаров се размина с Цветанов и по друг важен въпрос. Последният твърди, че след като правителството си е подало оставката, престъпността в страната се е повишила. Главният прокурор обаче е на мнение, че е трудно подобна тенденция да бъде обоснована.