Йоан Матев е задържаният 19-годишен младеж, който според полицията и прокуратурата е убил 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина в София преди две години. Той вече е и с повдигнато обвинение.

Прокуратурата обяви още, че е открила ножа, с който вероятно е било извършено престъплението. Той е предаден за ДНК-експертиза, която обаче все още не е готова.  

„Разпитан е човек, който не само е потвърдил извършителя на престъплението, но е и посочил мястото, където се намира ножът”, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По непотвърдени данни този свидетел вероятно е братът на Йоан.

Задържаният за убийството младеж се е възползвал от правото си да не дава обяснения пред съда.

Според властите той е сменял вида си няколко пъти по време на шестмесечното наблюдение, което полицията е извършвала: той е отслабвал и напълнявал, пускал си е дълга коса и брада.

При разследването са проверени над 400 души, изготвени са били редица психопрофили, прегледани са множество видеозаписи от охранителни камери.

Любомир, съквартирантът на Йоан е категоричен, че не е очаквал подобно нещо. Управителят на студентското  общежитие го определи като скромен.

По време на извършването на престъплението Матев е бил на 17 години и според закона, ако бъде признат за виновен, ще бъде съден като непълнолетен.

Наказанието, което го грози, е от 2 до 8 години затвор.

Вижте още във видеото:

Вярвате ли, че убиецът от Борисовата градина ще бъде разкрит?