Мистериозна кражба на цяла овощна градина разследва полицията във Врачанско. За случая сигнализираха в bTV самите потърпевши. Преди броени дни от имота им изчезнали стотици черешови дръвчета.

Семейство Цветкови наели миналата пролет запустяла земя край село Боденец срок от 10 години, почистили бурените и я засадили с 540 черешови фиданки. А после кандидатствали по програмата за развитие на селските райони. Договор все още не е подписан.

Точно преди втората проверка от фонд „Земеделие” дръвчетата буквално се изпарили. Част от тях са отсечени, а другите липсват, са извадени.

До момента семейството е вложило над пет хиляди лева в имота. За намеренията на крадците само гадаят. „Може и да ги продават, понеже сега е този период, в който се засаждат, мисля, че ако беше само да се стори зло, щяха да ги отсечат, а те са ги взели”, каза собственичката Нели Цветкова.

От 14 декара овощна градина са останали една гола поляна и няколко изкоренени фиданки. Намеренията на семейството били не просто да се преборят за субсидията от 25 хиляди евро, а да задържат дъщерята Нели в родното място - с поминък.

Липсите бяха констатирани от представител на фонд „Земеделие” и на полицията, които отказаха коментар с мотива, че се води разследване

Крадците се издирват.