Процесът за жестокото убийство на 8-годишната Алекс от Поморие все повече започва да прилича на психотрилър. Обвинената за убийството Атанаска Георгиева излезе с нови подробности за убийството, които обаче не се доказват от събраните материали.

След поморийската мафия и мъж, появил се в социалните мрежи, но не и наяве, сега в процеса за убийството на детето са въвлечени четирима роми в черна кола.

Пред полицаи обвиняемата Атанаска разказала, че докато била в магазин за цигари, минало момиченцето, а ромите я накарали да им я доведе в колата, а тя го направила. От записите на камерите в магазина обаче не се вижда тя да е влизала там.

Полицаи разкриха още, че в деня на убийството открили Атанаска да се крие уплашена на тавана. Там по-късно беше открито и тялото на първокласничката. Обяснила им, че разбрала от телевизията за отвлечено дете, въпреки че такава информация все още не е била оповестявана.

Най-сериозната улика срещу Атанаска, която вече не се признава за виновна, е, че от нейния телефон е изпратен смс до майката с искане за откуп. Първоначално полицията разследваше и отвличане.

В третия ден на процеса за убийството на детето Окръжен съд Бургас изслуша показанията на 14 призовани в съдебната зала свидетели. Отделно е разпитан анонимен свидетел.

Съдебният процес продължава утре, когато трябва да бъдат разпитани още 14 свидетели и да се изслуша комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза.

Прокуратурата продължава да настоява за доживотен затвор без право на замяна, а родителите, които участват в процеса като частни обвинители, искат 400 000 лв. кръвнина

8-годишната Александра Тодорова беше убита на 10 април миналата година. Тялото ѝ беше намерено ден по-късно на таванския етаж на къщата, в която живее семейството ѝ.

39-годишната Атанаска Георгиева е обвинена за това, че умишлено е умъртвила детето по особено жесток начин. От 11 април на Атанаска от Златоград бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”, първоначално тя направи самопризнания, но след това се отказа от тях, като близките ѝ твърдят, че са били направени под физически и психически натиск от полицията.