Има само един момент, който не помня – момента, за който казват, че съм пребил човека. Това заяви в студиото на „120 минути” Симеон Христов, който беше обвинен за това, че е пребил друг шофьор след катастрофа на столичния бул. „Черни Връх”.

Той разказа, че видял с периферното зрение как тъмен автомобил засича друг, който се врязал в джипа му. „Усетих много силен удар, усетих, че нещо ме удря, удариха ме еърбеците, може би други неща... Усетих миризма на дим”, допълни той.

След сблъсъка жена му му казала, че не й е добре и не си усеща ръката. Следващото, което Христов твърди, че помни, е как се върнал обратно в колата и й дал вода. „Аз не лъжа, че не помня, аз нямам против да се видя с потърпевшия”, каза обвиняемият, като подчерта, че не помни Георги Милев.

По думите на Христов, ако с жена си са били в друга кола, инцидентът е щял да приключи с жертви. „Бих го (Милев-б.р.) попитал защо умишлено направи така, че можеше да има жертви и ме направи доста черен в очите на определени социални групи – хейтъри, които пиша за кого ли не къде ли не. Тези хора трябва да се научат реално да помагат на хората около себе си, а не да пишат за щяло и не щяло”, каза соченият за бияч.

Той подчерта, че всеки подобен конфликт има две страни и само участвалите могат да кажат какво точно се е случило, като властите трябва да преценят кой говори истината.

„Докато ние даваме гласност на неща от чисто битов характер, има по-важни неща за държавата. Трябва да се обърне внимание на хората, които спасяват животи. Защо линейките не са оборудвани? Защо полицаите нямат достатъчно автомобили?”, запита Христов.

Негов адвокат беше бившият депутат Павел Чернев, който почина вчера. Симеон Христов сподели, че двамата са били дългогодишни приятели.

Той цитира и разкази на очевидци, с които говорил вчера. По думите им линейката дошла до заведението в „Лозенец” бързо, за около 10 минути, но техниката вътре не работела и това не дало възможност на лекарите да помогнат адекватно на Чернев.