Самоделно взривно устройство беше обезвредено в Плевен по време на посещението на премиера Бойко Борисов в града.

Сигнал за бомбата е подаден на телефон 112 в 10:29 часа в понеделник сутринта.

По данни на полицията взривното устройство и мобилен телефон към него са били закачени под кола на местен бизнесмен. Автомобилът спрял в близост до полицията в града, когато бомбата се откача и пада. Автомобилът потегля, а бомбата остава на улицата.

Очевидци се обаждат в полицията. На място пристига екип на ДОТИ, който отцепва района. Бомбата е обезвредена, но взривателят не е намерен и се предполага, че е паднал по пътя.

"При огледа е установено, че не е имало опасност за жителите в района, тъй като на взривното устройство липсва съществена важна част, а именно запалката", обясни комисар Светозар Илиев, директор на ОД на МВР Плевен.

"При огледа е установено, че не е имало опасност за жителите в района, тъй като на взривното устройство липсва съществена важна част, а именно запалката", обясни Комисар Светозар Илиев - директор на ОД на МВР Плевен.

Все още не е ясно дали и колко време колата с неизбухнала бомба е обикаляла Плевен. Експертизата ще покаже имало ли е риск за живота на бизнесмена. Според властите причината за поставянето на взривното устройство са неуредени финансови отношения между собственика на колата и местни жители.

Разследващите отхвърлят версията за евентуален атентат срещу премиера Борисов.

"Категорично можем за заявим, че това взривно устройство няма нищо общо с посещението на премиера в град Плевен", заяви комисар Илиев.

Работата по случая продължава. Задържани са четирима души, с които работят и експерти от института по психология към МВР

От НСО заявиха за bTV, че животът на премиера не е бил в опасност.