2 млн. къса контрабандни цигари бяха заловени тази нощ на Дунав мост при Русе, съобщи кореспондентът на bTV в региона. Те са били укрити в тайник в ремаркето на товарен камион с румънска регистрация. По данни на Районна прокуратура-Русе стойността им е 750 000 лв.

От Митница Русе обясниха, че опитът за контрабанда е направен тази нощ около 1 часа. Камионът е бил празен и е пътувал от България за Румъния. Митнически служител се е усъмнил в превозното средство, след като е проверил данните за честото му преминаване на границата.

Камионът е бил подложен на допълнителна проверка с рентген. Тя е показала, че в предната част на ремаркето има втора стена и макар визуално пространството да изглежда празно, има кухина. В случая тя е била пълна с 200 мастербокса цигари без акцизен бандерол от една и съща марка.

Камионът и шофьорът, чиято националност не се съобщава, са задържани. Единственото уточнение е, че мъжът не е българин. Повдигнато му е обвинение. Процесуално-следствените действия продължават.

Това е вторият подобен случай на предотвратена контрабанда на голямо количество цигари от Митница-Русе от началото на годината.