Дърводелецът от Спортното училище в Стара Загора е застрелян, защото е бил свидетел по дело срещу убиеца си. Това е основната версия на разследващите, съобщи за bTV наблюдаващият прокурор.

55-годишният Койчо Колев беше застрелян до училището, а заподозреният Стоян Стоянов сложи край на живота си няколко часа по-късно в покрайнините на града.

Малко преди 9 часа вчера Стоян звъни на Койчо Колев и го моли да излезе на улицата. Минути по-късно стреля в него два пъти. Завръзката - дърводелецът на спортното училище познава приятелката на Стоян - 13-годишното момиче е от родното село на Колев, но по-късно е настанено в социален дом. Преди месеци Стоян ги засича да говорят, което отключва у него патологична ревност.

По думите на прокурор Недялка Маринова от Окръжната прокуратура в Стара Загора, Стоянов не е отправил закана за убийство срещу Колев, а само го е предупредил да остави момичето на мира.

Стоян обаче заплашва с убийство приятелката си, а Колев е основен свидетел по делото. Стоянов има две присъди - за наркотици и за друга закана за убийство, и двете условни.

Стоян Стоянов не работел, но демонстрирал висок стандарт, казват негови съседи. баща му отрече да е пласирал дрога.

Днес застреляният дърводелец беше изпратен в последния му път. Психолози започнаха работа с децата от спортното училище, които са травмирани след преживяното.