С няколко проведени спецоперации по линия на ДДС измамите и вноса на некачествени стоки се похвали МВР.

Последната от тях е от 7 юни в столицата. На територията на иначе изрядна бензиностанция били паркирани два микробуса и един пикап с общо четири големи контейнера с дизел, в които имало общо 6000 литра недекларирано гориво.

От 31 май до 2 юни са били проверени 13 бензиностанции, 43 обекта за третиране и преработка на отпадъчни масла,  5 данъчни складове и офис помещения в столицата и София – област, както и в Перник, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Враца, Монтана, Стара Загора, Сливен, Добрич, Велико Търново, Хасково. Пазарджик, Кърджали, Ловеч и Шумен.

В един от проверените складове митническите експерти са констатирали, че на вход и изход на измервателните уреди трасето на флуида е свързано с меки връзки, а необезпечаването с пломби позволява безпрепятствено извеждане на етилов алкохол без да бъде отчетен през точката за контрол. На обектите са констатирани и други нарушения - липса на 1 тон винен дестилат и около 380 литра водка, невписани в дневника за складовата наличност 2000 литра гюлова ракия и 55 литра повече етилов алкохол.

Други 139 еднолитрови бутилки високоалкохолни напитки са намерени извън територията на данъчен склад в гр. Каспичан.

Три от обектите за производство на грес от отпадъчни и базови масла са работили без документи, а други два са извършвали дейност, разрешена само в данъчни складове.

На една от бензиностанциите са открити 500 литра некачествен бензин А-95.

Над 22 тона негодни за консумация домати от Албания пък бяха изтеглени от фирма, която продава на борса в столичния кв.”Слатина”. Стоката е върната на изпращача.