МВР проверява криминалния контингент в София след побоя на Иво Никодимов. Журналистът от БНТ също определя атаката като „хулиганска проява”.

Биячите все още са неизвестни. Става дума за трима млади мъже – в добра спортна форма и добре облечени. Те са  нападнали колегата ни по брутален начин и без никакъв повод.

В опит да установи извършителите МВР привика в районните управления над 200 души с регистрации за хулиганство. Разследващите проверяват тяхното алиби, правят се и разпити.

Иззети са записи от камерите в района. Там, където е станало нападението камери няма, но нападателите със сигурност са заснети в района.

Журналистът е видял добре лицето на един от биячите. Разследващите призовават всички, които имат информация за инцидента, да се свържат с полицията.

Иво Никодимов остава в болница, днес той беше опериран и операцията му е минала успешно. 

„Не мога да си обясня как е възможно такива неща да се случват. Аз слизам от тролея, пресичам една пешеходна пътека и влизам в една от основните алеи на Борисовата градина. Минавам около 20-25 метра може би и от храстите изскачат тия момчета и започват да ме бият. И аз ги питам: „Какво правите бе, защо?”. Отговорите са юмруци! Това е безумното”, каза пред bTV журналистът.

Издирват се и извършителите на побоя над нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й. Днес и двете нападнати жени бяха изписани от болницата.

Двете бяха пребити преди дни в центъра на София от двама мъже с качулки.

Състоянието им е стабилно, но те все още са в стрес.

Две са основните версии за нападението - побой по хулигански подбуди или поръчково нападение заради работата на Механджийска като нотариус.