Служители на Митница Русе предотвратиха опит за нелегален внос на над половин тон руска водка и медикаменти с наркотик. Пратката е засечена от инспектори от отдел „Борба с наркотрафика" при проверка на автобус с руска регистрация, пътуващ от Русия за Гърция и влизащ в страната през ГКПП Дунав мост Гюргево – Русе, съобщиха от Агенция „Митници”.

Превозното средство пристигнало на граничния пункт вчера и е избрано за проверка. Инспекторите откриват, че в задната част на автобуса са демонтирани седалките и в обособеното пространство са натрупани кашони с водка – 727 бутилки алкохол без български акцизен бандерол. 120 шишета алкохол носят емблемата на руска водка „Царская золотая".

Снимка: Агенция \"Митници\"

Бутилките са по 0,5 л, облепени с руски акцизен бандерол. Други 607 бутилки по 0,7 л с етикети „Хортиця Платинум" са облепени с украински акцизен бандерол. Освен тях в автобуса са намерени 10 кашона с водка в плик от алуминиево фолио. Всеки от пликовете е със съдържание 10 литра концентриран алкохол, но без надпис и без какъвто и да е бандерол. Общото количество открити и задържани нелегални алкохолни напитки е 585 литра.

По случая е образувано досъдебно производство срещу единия от шофьорите на автобуса, който е признал, че водката е негова.

Освен алкохола митничарите откриват и кашон пълен с лекарствени препарати „Корвалол" -120 флакона и „Валокордин" - 12 флакона с различна концентрация на наркотичното активно вещество фенобарбитал. И двамата шофьори отрекли да знаят какво съдържа кашона с медикаментите. Според тях, той им бил даден като колет с хранителни продукти.

Снимка: Агенция \"Митници\"