Хитро изработен тайник под платформа за превоз на леки коли побрал над 2300 кутии цигари. Това разкриха русенски митничари при проверка на превозното средство, пътуващо от България за Австрия.

Малкият товарен автомобил бил спрян на ГКПП Дунав мост. В него освен 30-годишния водач пътували още двама души. Официалната версия била, че пътуват за кола до Австрия.

В хода на проверката между носещите греди на товарната част на лекотоварния камион митническите служители забелязали допълнително поставена метална кутия. След демонтиране на покривната ламарина инспекторите установили, че тайникът е натъпкан с кутии цигари.

Веднага за случая е уведомен разследващ митнически инспектор и срещу водача на колата е образувано дознание. Тъй като мъжът признал вината си, разследването се води в рамките на “бързо производство”.

Шофьорът заявил, че непознато лице му предложило цигарите и той се съгласил да ги вземи с надежда да ги продаде в Австрия. Закупил ги на цена от около едно евро за кутия.

Цялото количество контрабандни цигари и товарният автомобил са задържани. Дължимият акциз за откритите 2310 кутии е 8650 лева, а стойността им по цени на съдопроизводството е за над 17 000 лева.