Куриозно престъпление успя да извърши за няколко часа 34-годишен мъж от плевенското село Кулина вода. Румен Андреев откраднал Mосквич, карал го пиян и без книжка. Отгоре на всичко колата е спряна от движение още през 1997 година.

Румен Андреев е на 34 години и е безработен. Живее в село Кулина вода. Както всяка вечер, така и преди няколко дни той пие по две бири с приятели в селската кръчма. В един момент обаче решава да си допие в Белене, на около десетина километра от селото. Румен няма кола, а по това време няма и автобуси. 34-годишният мъж решава проблема със замах. Знае, че негов съселянин има стар Москвич, който стои пред къщата с ключовете.

„Взех москвича и заминах на Белене, щото нямаше друго и щото е отворен”, обясни постъпката си Андреев.

С открадната кола без номера, пиян и без книжка, Румен стига до Белене. Няма ясен спомен какво се е случило след това. Решава да се прибира, но в колата няма бензин. Той каза, че не спирал на бензиностанцията, а ходил с туба, но го върнали от двете бензиностанции.

След като не успял да потегли към дома, Румен заспал в Москвича, спрян насред централна улица в Белене. Така го откриват и полицаите.

„Беше засечен вътре в колата полузаспал полунесъбуден и след това започнахме нашите си действия”, коментира главен инспектор Йордан Каменов, началник РУ Белене.

Москвичът, жертва на похищението, стои на същото място, откъдето е бил задигнат. Собственикът му признава, че е махнал ключа от колата си. В селото пък случаят се коментира най-вече с оглед на факта, че Москвичът, произведен през 1979 година, е успял някак си да стигне до града.

Кирил Иванов коментира, че щом е стигнал до Белене, здрава е колата. „Руска кола как няма да стигне.”

Срещу Румен Андреев се води бързо съдебно производство, което може да завърши ли с пробация, или със затвор от една до осем години