15-годишно момиче е в болница с множество прободни рани, след като беше нападнато от 27-годишен рецидивист на спирка в Перник, потвърдиха от МВР за bTV.

Сигналът за инцидента е подаден тази сутрин около 8.20 часа.

Радослав Колев нападнал с нож 15-годишната ученичка от местната Професионална гимназия по облекло и туризъм Зорница Спасова.

Радослав и Зорница са имали връзка, но момичето е решило да я приключи, разказват близките й. Момичето ходело със страх на училище, често баба й я водела и прибирала оттам.

Бабата на Зорница – Зорка Стоева, разказа пред bTV, че Радослав многократно ги е заплашвал.

„И закани, и с добро се опитвахме. И с какво ли не. И не се обаждахме на полицията точно затова. Защото беше казал: Ако се обадите на полицията или жалба, ако подадете, аз ще те пребия на първата пресечка”, каза жената.

Бабата не успяла да придружи днес Зорница. Радослав обаче я проследил до спирката и посред бял ден я пробол с ножа си 13 пъти.

Зорница е на командно дишане. Тя е в реанимацията на пернишката болница с опасност за живота. През целия ден приятелите й идваха да дарят кръв, за да спасят живота й.

Приятелите на Зорница не могат да си обяснят нападението. Братовчедка й Михаела сподели, че Радослав е ревнувал Зорница от всички.

„Той е едно много добро момче, ама явно е бил пиян, затова го е направил. Алкохолът вероятно е причината”, каза пък Виктор Данчев, братовчед на Радослав.

27-годишният нападател е задържан и обвинен в опит за убийство.
Той е многократно осъждан – за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж.

Последното си наказание Колев е изтърпял в Затвора Бобов дол на 23.07.2012 г.   

Утре ще бъде поискано 72-часово задържане на Колев.