Масов бой между униформени на почивка и младежка компания прати 35-годишен полицай в болница. Спречкването е станало в дискотека в бургаския квартал „Крайморие". Полиция и прокуратура отказват официален коментар, но потвърдиха за случая.

Боят е започнал около полунощ от дискотека на плажа, където размяната на реплики прераснала в размяна на удари. Напрежение е избухнало между група столични полицаи на почивка със съпругите си и местна компания.

Собственикът на дискотеката, който през деня държи и друго заведение на плажа, отказа да говори.

Според персонала, бой е имало, но не бил в дискотеката. „Беше извън дискотеката. Само се скараха момчетата и това беше, после се пръснаха,” обясни пред bTV един от сервитьорите и посочи, че участниците в боя са употребили алкохол.

Според разследващите, след като компаниите си тръгнали, полицаите в почивка извикали техни колеги от Четвърто РПУ. При вида на униформените, младежите от „Крайморие” отново налетели на бой. В резултат - един от столичните полицаи е приет в шокова зала.

„Имаше контузии по главата, кръвотечение от едното ухо, обработен, консултиран с неврохирург и приет в неврохирургия. Имаше и рани, кръвонасядания по гърба. Няма травматични увреждания на черепа,” обясни д-р Иван Събев от Спешното отделение на бургаската болница.

В болницата е и младеж от другата компания - със счупена ръка. Двама от побойниците са прибрани в отрезвителното. Срещу един от тях е образувано бързо производство за неподчинение на полицейско разпореждане. Има и друго дело, заради младежа със счупената ръка, но то засега се води срещу неизвестен извършител.