Майка на 4-месечно бебе е ударила медицинска сестра от детското отделение в русенската болница. Наложило се е да се извика полиция, като за случая са уведомени прокуратурата и отдела за закрила на детето.

Инцидентът е станал снощи, когато дежурната сестра отива да постави инжекция на 4-месечно бебе. То е постъпило с майка си три дни по-рано с диагноза бронхопневномия.

„Тъй като бебето плаче, мърда, майката не го държи добре, част от медикамента се разпръсква, което се среща нерядко. Майката започва да крещи, удря два шамара на сестрата, обръща цялата табла с медикаменти, излиза навън в коридора, продължава да крещи и да руши болничното имущество… Как да реагираме в такива ситуации, докъде ще стигне агресията на пациентите и как можем да се предпазим от нея?“, пита завеждащата педиатрията д-р Ева Цонкова.

18-годишната майка Иванка Христова отрече да е удряла и обвини сестрата в грубо отношение: „Я ми донесете един свидетел тук, да ми покаже, че съм я ударила… Не я ударих, просто я блъснах, туй блъскане шамар ли е?“. По думите ѝ сестрата е била „ядосана“ и „забила с всичка сила“ инжекцията в крака на детето ѝ.

Пострадалата е освидетелствана от съдебен лекар. Болницата ще съди нападателката.

Вижте повече във видеото: