Трупът на 7-годишно момиче беше открит тази сутрин от майка му в дома им в Момчилград, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Основната версия, по която полицията работи, е убийство. Около 7 ч. тази сутрин жената се върнала от нощна смяна в завода за авточасти до Кърджали и тогава открила тялото на дъщеря си.

По информация на bTV детето се казва Дамла Муса.

Снимка: btvnovinite.bg

През нощта то е било оставено само́ в апартамента.

Към момента нито от полицията, нито от прокуратурата казват какви са мотивите за престъплението. Засега не се съобщава и как точно е проникнато в жилището.

Снимка: Мария Георгиева

Според съседи липсват следи от взлом.

Сигналът за намереното мъртво момиче е подаден в 7:30 ч. от екипа за спешна медицинска пмощ, повикан на адреса от майката на детето, съобщи Желязко Стефанов, окръжен прокурор на Кърджали.

Констатирана е смъртта и е образувано дело за убийство. От прокуратурата отказаха да коментират други детайли по случая.

Въпреки че семейството не е демонстрирало охолен живот, според съседи е възможно престъпникът да е търсил пари. От прокуратурата обаче не пожелаха да коментират дали има установена кражба.

По информация на роднини преди месец момичето е загубило своя ключ от входната врата и има подозрения, че именно с него е било проникнато в жилището.

Бащата на детето от години работи в Белгия. Доскоро за детето се е грижила баба му, когато майката е нощни смени. Бабата обаче в заминала в Турция, за да се грижи за болната си сестра. Също там бил и по-големият брат на момичето. По цитирана от Радио Кърджали непотвърдена информация устата на детето е била залепена с тиксо.

Засега няма задържан за убийството, но неофициално се говори, че по случая вървят разпити, включително и на роднини на убитото дете.

По случая е назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза, а от прокуратурата съобщиха, че се работи  по всички възможни версии за извършителя на престъплението.

Засилено беше полицейското присъствие на изходите на Момчилград. Хората от града са потресени от убийството.