Наркопласьорите на плакатите, които заляха центъра на София преди дни, били част от група, която действала от поне 2 години. Това заявиха пред bTV източници от наркосредите.

От МВР призоваха всеки, който има информация по темата, да подаде сигнал до тях, за извършат проверка. Росен Цветков разказва още.

Според мъж от наркосредите, чиято анонимност запазваме по негово настояване, плакатът бил напълно достоверен, а лицата в него, без две от тях, били част от мощна група, която действала от поне две години: „Двамата, които са, да кажем шефове на тази организация, Ради Ланеца и Веселин Христов -Паяка, два пъти са хващани за наркотици и два пъти са на свобода... и си продължават работа, без никой да ги притеснява”.

По-надолу в структурата били тези, които участвали в наказателни акции: „Скоро имаше акции за кортежи, а те ходят с по 20 човека в дискотеките, тормозят хората. Парадират с това, че продават наркотици... Чупят врати, проверяват какво друсат, дали е от техния материал. Ходят по квартали и намират млади момчета, които ги карат с побой и заплахи от полиция да продават наркотици и да се отчитат...”.

Ако някой се оплаче в полицията? „Тези жалби се късат и всичко приключва”.

Според източника ни групата копирала наркоорганизации от близкото минало, но действала независимо: „Имат си лого на пакетите, както едно време имаше. Смазват конкуренцията с нареждане. Не го правят като едно време – да се бият помежду си. Когато се неудобен на организацията, отиваш в затвора, ставаш следствен, и то с помощта на полицията”.

Групата зареждала всички нощни барове в София, най-вече с кокаин, твърди запознатият със столичния ънърграунд мъж. Последната най-шумна акция на МВР срещу наркоразпространението в заведенията беше през април - в дискотека "Плаза" в Студенския град. Тогава разследващите оповестиха, че вътре са се натъкнали на ВИП стая за употреба на наркотици.

„Във всяко едно заведение има такава ВИП стая. Или ако нямат, имат ВИП тоалетни... Те удариха "Плаза" и не намериха нищо. Задържаха човек за разпространение на наркотици и го пуснаха след месец-два. Всичко продължава постарому... и керванът си върви”, казва нашият източник.