Претърсваната от ГДБОП и ДАНС компания „Уан Нетуърк Сървисес” ЕООД никога не се е занимавала с незаконна дейност у нас или в чужбина, обявиха от фирмата часове, след като прокуратурата обяви, че е влязла в офисите й в рамките на международна операция срещу схема за измами и незаконно финансиране на престъпни и терористични групи.

В съобщението се посочва, че по време на обиските униформените не са дали информация каква е причината за действията им и дали има обвинени лица.

„Това, което наблюдаваме, обаче, ни кара да вярваме, че става въпрос за показна акция срещу “Уан Нетуърк Сървисес“ ЕООД, виртуалната валута OneCoin и нейния създател д-р Ружа Игнатова. Виждаме целенасочена медийна кампания с цел очерняне репутацията на гореизброените и преднамерено укриване на важни характеристики от дейността на компанията, която ни представя в изцяло негативна светлина”, пишат от компанията.

Те посочват, че криптовалутата OneCoin не позволява съмнителни операции и незаконни дейности: "Към момента оказваме съдействие на властите с каквото им е необходимо, за да могат да свършат работата си и истината да излезе наяве. Една от основополагащите ценности на компанията е прозрачност и ние нямаме какво да крием и от какво да се притесняваме".

Според „Уан Нетуърк Сървисес” акцията на властите е довела до загуби за нея и партньорите й, като има и опасения, че може да се стигне до фалити.