Колата, с която е отвлечен Адриан, е билa с полицейска лампа, научи bTV.  Автомобилът беше открит опожарен в местност над столицата. Синът на бизнесмена Тони Златков беше отвлечен в сряда и до момента е в неизвестност. 

Адриан излиза от дома си около 9:30 сутринта. Минути по-късно е отвлечен. Вече е ясно защо и как е спрян автомобила му на метри от семейната къща.

Похититeлите спират колата си, която е имала полицейска лампа и вероятно са инсценирали проверка. Това е и причината колата на Адриан да е небрежно спряна в страни от пътя. Баща му я намира с отворена врата.

След като качват момчето, похитителите се насочват към вилната зона на Панчарево. До там се стига по черен път. Мястото е на около 10-на километра от Герман, където правят прекачване и палят колата. 

Автомобилът е залят солидно. Запален е след което е бутнат в дерето. Похитители са се презастраховали дотолкова, че не могат да бъдат разчетени номерата на рамата и двигателя.

Това се случва около 10 часа. Сигналът за огъня подава жител на вилната зона. Притеснен, че ще пламне гората.

След това следите на похитителите се губят. Бащата на отвлеченото момче казва, че той също няма връзка с тях.

МВР отново подчерта, че спират с изявленията по случая. Според експрети, зад отвличането стои организирана престъпна група от хора със солиден криминален опит.