Таксиметров шофьор е убит тази сутрин към 4:30 часа в русенското село Николово. Предполага се, че убиецът се е качил в таксито като клиент и е поискал да задигне оборота от нощната смяна.

Извършителят е избягал и се издирва.

59-годишният шофьор е открит на около 40-50 метра от автомобила си. Пристигналият на място екип на Спешна помощ само е констатирал смъртта му.

Той е бил намушкан смъртоносно няколко пъти в гърба. От фирмата, към която работи, заявиха за bTV, че е предпочитал да взема нощни смени.

По информация на bTV извършителят на тежкото престъпление е бил наркозависим. По думите на кмета на Николово Марийка Генова едва ли става въпрос за жител на селото, тъй като в населеното място няма криминално проявени и наркозависими.

Полицията работи по версията грабеж. Издирва се и оръжието от убийството.

Джипиес сигналът на таксиметровия автомобил към диспечерския пункт е бил изгубен около час преди инцидента, разкриха източници на bTV. Освен това курсът от Русе към Николово е бил изпълняван със спрян таксиметров апарат.

Сигналът е подаден от съсед, който се е събудил от лай на кучетата.

Улицата, която е в края на селото до гробището, е почти необитаема. Предполага се, че убиецът е избрал адреса по тази причина.

Жителите на Николово са в шок от случилото се, още повече че преди години селото отново беше в криминалните хроники  заради убийството на зъболекарка. Притеснени са хората и от съседните села Просена и Долно Абланово, пътят за които минава наблизо.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!