Полицай от Казанлък е обвинен за убийство в Гърция. Общо двама са българските граждани, обвинени за смъртта на лека кардиолог на остров Крит. Те вече са направили пълни самопризнания, съобщиха гръцки медии.

37-годишният Красимир Карчев е обвинен, че е застрелял с карабина кардиолога Христодулу Каландзаки. По оръжието не са намерени отпечатъци -стрелецът е ползвал ръкавици. Той обаче бил видян от свидетел когато напускал местопрестъплението. Така историята започнала да се разплита. Красимир Карчев е действащ полицай в казанлъшката полиция, баща му също е бил служител на реда.

Арестуваният е оперативен служител в системата на МВР над десет години Досега не е имал провинения. От миналия петък излязъл в отпуска. Оттогава никой не го е виждал.

Планът за убийството бил на съпругата на кардиолога – също българка, с която Карчев бил в интимни отношения. Целта била наследството, което ще остави докторът. Българският полицай е разведен, в Енина са виждали приятелката му от Гърция. Тя също е родом от Казанлък.

От полицията в Казанлък се въздържат от коментари с мотива, че обстоятелствата около случилото се в Гърция все още не са доизяснени.