Срам – това продължава да чувства 85-годишният Йордан Бонев, който остана без пари след нагла измама в столицата. След излъчването на неговата история десетки хора поискаха да му помогнат, а полицията се задейства и намери престъпника, който беше осъден по бързата процедура на 3 години затвор.

„Ние сме вярващи, старите хора – като ти каже някой нещо, има нещо верно” – така той обясни в студиото на „Тази неделя” защо е повярвал на мъжа, който го догонил и му заявил, че касиерката е направила грешка и трябва пенсията да се преброи наново.

Той благодари на всички, които са му помогнали – на bTV и зрителите на телевизията, както и на своите съседи, които предоставиха записи от охранителни камери, по които беше открит автомобилът на измамника, а след това и самият извършител на престъплението.

Полицаи обаче посетили Дядо Данчо чак след излъчването на репортажа. „Полицията само беше регистрирала този случай, нищо не беше направено до този момент”, посочи репортерът на bTV Новините Мариета Николаева

Кой е измамникът? 58-годишен, с основно образование, жител на „Филиповци”, със 7 присъди за измами на възрастни хора. По първоначални данни този тип престъпления са „семеен бизнес”, отбеляза Николаева.

Какво би казал Данчо на хора като този измамник? „Да не се занимават с такива глупости – може ли да ме остави без пари, без хляб? Това е равно на трепане, все едно ме е убил”.