24-годишен мъж е задържан за убийството в столичния кв. „Павлово”, съобщи градският прокурор на София Емилия Русинова.

Тялото на 51-годишния Георги Николов беше открито в събота по обед в частен апартамент в „Павлово” с порезно-прободни рани.

Задържаният Севелин Николов е син на убития мъж. Действал е умишлено, а след извършеното престъпление е изхвърлил дрехите, с които бил облечен, както и оръжието на престъплението. По-късно  те са открити от разследващите. Младият мъж е направил пълни самопризнания.

От събраните доказателства станало ясно, че убийството е извършено около 1 часа през нощта на 4 ноември. Причина са влошени отношения в семейството.

За извършителя има данни, че преди да извърши убийството е употребил наркотични вещества от различен вид. Същата вечер е бил в компания със свои приятели, с които е споделил, че има намерение да убие баща си, но никой от тях е възприел казаното от него сериозно. Задържаният не е осъждан, а единствената му криминална проява е била през 2007 година, когато е бил още непълнолетен, и е свързана с извършени хулигански действия.

Шефът на СДВР Ивайло Иванов потвърди, че убитият е син на директора на училището, където е учел задържаният за убийството в Борисовата градина Йоан Матев, Василка Николова

„Починалият е неин син, а евентуалният извършител – неин внук, но категорично няма връзка между случаите”, каза шефът на СДВР.

Утре съдът ще гледа мярката за неотклонение на Севели Николов. На същия етаж друг състав ще гледа поредното искане на Йоан Матев за по-лека мярка, след поредица от опити за забавяне на процеса.