Вместо присъди ще има само глоби за четиримата виновни за случая, при който асансьора в болницата Майчин дом пропадна и рани 12 души.

Ранените при инцидента жени настояват за справедливост и искат делото да се върне за ново разследване. Лидия, Емануела и Камелия са само зрители в процеса за пропадането на асансьора- ковчег в Майчин дом. Никой не им е казал, че делото е започнало и че те имат право да търсят възмездие за преживения ужас.

„Ние никога няма да можем да си върнем това, което загубихме, отглеждайки децата си на легла. Ние никога няма да можем да бъдем същите”, обясни Лидия Димитрова. Камелия Камбурова допълни, че в крайна сметка трябва да се намери виновника за инцидента,защото в крайна сметка обществената безотговорност нанесе големи щети върху нас и децата ни. „ Поне веднъж публично да се извинят за това, което ни причиниха и втори път - да поемат поне разходите по лечението ни”, смята Емануела.

Четиримата подсъдими, сред които двама директори от болницата и собственика на сервизната фирма за поддръжка на асансьорите са обвинени за причинена телесна повреда на много лица.

Прокуратурата е поискала условни присъди и глоби за подсъдимите, а според юристите на болницата ранените жени сами са виновни, тъй като претоварили асансьора и причинили на Майчин дом щети за 80 хиляди лева.

Цялата история за абсурдите и безхаберието по случая с пропадналия асансьор гледайте в събота, в предаването "Хрътките"