Фотограф е нападнат и бит, докато снимал изгоряло заведение в Морската градина в Бургас.   

Пожарът в ресторанта, който работел от няколко дни, тръгнал от късо съединение. Докато снимал пораженията от огъня, фоторепортерът бил обграден от 7 – 8 души, които поискали от него да изтрие кадрите.

След като не се подчинил, бил повален на земята, разказа самият той.

„Едното от момчетата ме удари с коляно, изглежда е мода, с коляно в дясното бедро. След това, това момче ми нанесе два последователни удара в слабините. След първия не можа да ме свали, свали ме с втория”, казва  Борислав Пенков, фоторепортер на вестник "Черноморски фар".

От управата на ресторанта обясниха, че записите от видеокамерите изгорели в пожара, но отричат да се е стигнало до бой.

„Човекът идва, нахлува без да пита никой и го молят да напусне. Молят го да не ги снима, хората са мръсни, изцапани. Но до физическа саморазправа категорично не се е стигало”, твърди управителят на заведението Златко Кънев.

Нападателят – 36-годишният Петър Биберов, по прякор Кюфтето, първоначално беше задържан за 24 часа, но мярката му бе удължена на 72 часа.

Районната прокуратура му е повдигнала обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и предстои да поиска постоянното му задържане.

Биберов беше задържан миналото лято за участие в организирана престъпна група, но делото срещу него все още е в специализирания съд.