МВР свика на спешно заседание началниците на районните управления в София след двете нападения. От полицията призовават свидетелите да отидат в най-близкия участък, за да дадат показания. Анонимността им е гарантирана. 

Нападателите на журналиста Иво Никодимов са високи мъже на възраст между 17 и 25 години, а един от тях е с татуировка. Между двата инцидента няма връзка и се работи като нападение по хулигански подбуди.

„Всички патрули ще бъдат инструктирани да реагират незабавно на сигналите. За нас е много важно подаването на своевременното подаване на сигнала” посочи Христо Терзийски, директор на Националната полиция.

„Наистина два поредни случая създават впечатление, всеки един случай само по себе си е опасен, но ние гледаме общия фон на обстановката в София”, коментира Младен Маринов - главен секретар на МВР.

Коментирахме разположението на патрулите около Софийския университет и Борисовата градина, както и мерки за инструктажа на патрулите в тези райони. Набелязали сме места за проверка, като профилът на нападателите най-вероятно е свързан с лица от криминалния контингент или  дори непълнолетни. Има вероятност нападателите да са засечени, затова разпоредихме мерки за запазване на записите от камерите в района, дори и от по-отдалечени обекти, за да се направи обстоен преглед, допълни Терзийски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!