Двама братя бяха арестувани заради агресия срещу полицаи в Банкя, съобщи МВР. Хулиганската проява се е разиграл снощи в центъра на града.

Патрулиращи полицаи извършвали рутинната си дейност, когато забелязали мъж с неадекватно поведение да върви по средата на пътното платно между движещите се автомобили. Патрулната кола приближила, а един от униформените отворил прозореца и го посъветвал да премине на безопасно място. Вместо да се поучи обаче пияният мъж ударил с юмрук загрижения служител на реда и продължил пътя си по осевата линия.

Патрулката го последвала, подаден бил звуков и светлинен сигнал, а полицаите слезли, за да задържат нарушителя. Това още повече разгневило мъжа и той ритнал с крак предната решетка на служебната кола, която паднала на земята.

Когато единият от униформените пристъпил към него с белезници, почерпеният нарушител на реда го посрещнал с удари и ритници, закани и обиди. През това време на мястото на инцидента пристигнал още един пиян мъж, който се опитал да осуети ареста и се нахвърлил с юмруци върху полицаите, включвайки се към одата от ругатни и закани.

За да бъде осъществено задържането на хулиганите с разгорещена кръв, пристигнали още два автопатрула. Арестуваните са братя на 43 и 41 години.

Потърпевшите служители потърсили помощ в болница. Лекарите установили, че единият е получил перфорация на тъпанчето, което ще наложи хирургическа намеса. Колегата му е с контузия на главата и съмнение за комоцио.