Свидетели на побоя между Багата и Дъмпела се отказват от показанията си. Това стана ясно в съдебната зала, където състав на Апелативния съд потвърди постоянния арест на 23-годишния Даниел Стефанов. Стефанов, по пракор Дъпмела, е обвиняем, че е наръгал Багата почти смъртоносно.

Двама от свидетелите, обявили пред полицията, че са чули Дъмпела да се хвали как е наръгал Багата, са подписали декларации, с които се отказват от показанията си. Сега Гроздан Найденов и Велко Гюров твърдят, че са били тормозени от разследващите, за да натопят Дъмпела. Двамата не се появиха пред медиите, за да разкажат лично за натиска, а вместо тях това направи адвокатката на задържания.

„Били са заплашвани, че ако не кажат, че Даниел Стефанов е наръгал Багата, ще им бъдат повдигнати обвинения като съучастници”, каза Радост Караиванова, адвокат на Дъмпела.

Според свидетелски показания, цитирани от защитата на Дъмпела, инициативата за разговор, преминал в побой, дошла от Благой Иванов. Багата отишъл на масата на Дъмпела и след кратък разговор го ударил, пише в делото.

„По-брутално го дърпал да излязат навън и да си говорят. Моят клиент отказва и това явно е подразнило Благой Иванов, който му е ударил шамар пред всички присъстващи. И от там вече става мелето. Има разпитани клиенти на заведението и персонал. Казват, че Благой Иванов се е заял и му е ударил шамар пред всички. Най-обективни са показанията на двама свидетели, които не са в компанията на Благой, не са и в другата. Поводът си остава загадка. От няколко месеца насам Благой се опитвал да пердизвика скандал между тях двамата. Според мен е било пиянска свада. На някой му се е привидял някой призрак и така”, допълни още за инцидента адвокат Караиванова.

Съдът прие, че Даниел Стефанов-Дъмпела заслужава да бъде в ареста и отказа да промени мярката му за неотклонение. Това, че Дъмпела е задържан по време на изпитателен срок от предишна присъда, засега категорично затваря пътя му към свободата.