Делото за отнемане на имотите на Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, е насрочено за 6 февруари 2013 г., съобщи Окръжният съд в Кюстендил.

Комисията за установяване на престъпно имущество през август внесе иск, с който настоява имане за над 4,2 млн. лв. на дупнишките бизнесмени да бъде отнето в полза на държавата.

В списъка с „набелязани” имоти има три мерцедеса и шест аудита, някои от които бронирани и изработени по поръчка. Най-скъпото возило е “Ауди А8” за 229 000 лв., а най-евтиното е “Ауди А6” за 10 500 лв.

В иска подробно е описано имението в село Ресилово край Дупница, в което живееха двамата бизнесмени със семействата си при засилена охрана. На конфискация подлежат парите по банковите сметки на „братята”, както и собствеността съпругите им.

По искане на комисията за конфискация още през 2009 г. имуществото на двама от най-търсените мъже е запорирано.

Пламен Галев и Ангел Христов са обявени за общодържавно издирване от 9 май. Те получиха по 5 години затвор заради ръководене и участие в банда за рекет. На 3 май т.г. Върховният касационен съд окончателно ги призна за виновни. След като научиха, че отиват в пандиза, двамата се покриха.

Междувременно Специализираната прокуратура им повдигна задочно обвинения за пране на над 35,5 млн. лева.